Gyakori kérdések

Ha kérdése merülne fel az iMatek.hu oldal használata kapcsán, akkor a következőkből a gyakran feltett kérdésekre megtalálhatja a választ. Amennyiben további kérdése van, akkor keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol akár e-mailen, akár telefonon keresztül is segítenek.

Átutalásos fizetést választottam. Mikor érem el az előfizetéses tartalmat?

Ha előfizetése sikeres volt, akkor azonnal visszajelzést kap az oldalon keresztül, ahol az Ön által megadott adatok megjelennek és üzenet jelzi a sikeres megrendelést.

Ha fizetési módként banki átutalást választott, akkor az Ön regisztrációja megtörténik, és a rendszer automatikusan belépteti Önt a felhasználói fiókjába, azonban az előfizetői tartalom még nem érhető el.

Az utalt összeg jóváírását követően a beazonosítjuk az előfizetőt a közlemény rovatban megadott megrendelő azonosító alapján. A sikeres ellenőrzést követően élesítjük Önnek az előfizetői hozzáférést, amelyről a rendszer automatikusan e-mail üzenetet küld. Az élesítést a lehető leghamarabb elvégezzük, azonban ha a megrendelést követő 2. munkanapig nem történik meg, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

A sikeres előfizetést követően a rendszer visszajelzést ad a megrendelés állapotáról, illetve az Ön által megadott adatokról a böngészőn keresztül. Ezt követően (akár több) e-mailt is küldünk Önnek automatikusan, amelyek a regisztrációhoz és az előfizetéshez kapcsolódnak. Ez általában nem vesz igénybe 1-2 percnél több időt. Ha nem kapja meg a visszaigazoló e-maileket, akkor érdemes ellenőrizni, hogy:

  1. az email nem került-e a SPAM fiókba az Ön levelező rendszerében,
  2. helyesen adta-e meg az e-mail címet.

Hibás e-mail cím esetén az üzenetek nem érkeznek meg Önhöz, így sem a regisztrációról, sem az előfizetésről nem tudja a rendszer informálni Önt. Az előfizetése ebben az esetben sem veszik el, az e-mail cím módosításához és a belépési azonosítók újbóli elküldéséhez kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat!

Az iMatek.hu oldalon több kurzusra és feladatsorra is elő lehet fizetni, amelyek külön-külön érhetőek el. Az előfizetéses tartalmak csak akkor érhetőek el, ha sikeres regisztrációt követően bejelentkezik a rendszerbe, amelyet a legkönnyebben a menüsorban található zöld “belépés” ikonra klikkelve tehet meg. Amennyiben az ikon bordó színű, akkor Ön már bejelentkezett.

Az online kurzusok és feladatsorok az “Középiskola” és az “Általános iskola” menüpontokból érhetőek el. A menüsor elején található, az előfizetésnek megfelelő kurzus nevére klikkelve megnyílik a tananyag kezdőoldala. A kezdőoldalon színes csempék vagy az oldal alján a “Témakör tartalom” cím alatt jelennek meg az egyes fejezetek, példasorok.

A bankkártyás fizetés a CIB Bank Zrt. kártyaelfogadó rendszerén keresztül történik, így sikertelen fizetés esetén elsősorban Ön tudja ellenőrizni a hiba okát az Ön bankjánál. Gyakran a sikertelen bankkártya tranzakciókról az Ön bankja online felületén is tájékozódhat.

Az iMatek.hu oldalán, ha minden adatot megadott a megrendeléshez és elindította a bankkártyás fizetést, akkor a regisztráció megtörténik, amelyről e-mailben értesítjük Önt. Ezzel létrejön az Ön felhasználói fiókja, ahova be is tud lépni, de az előfizetéses tartalmakat még nem éri el.

Rendszerünk egy adott e-mail címhez csak egyetlen felhasználói regisztrációt biztosít, így ha egyszer regisztrált, akkor az ismételt regisztráció esetén az iMatek.hu hibaüzenet ad Önnek.

Ha szeretné befejezni a fizetést, akkor ezt a előfizetői fiók “Rendelések” menüpontjában teheti meg, vagy a kívánt kurzusra újabb megrendelést adhat.

Különböző kurzusok

Az előfizetések vásárlásakor a rendszer egy kurzusból csak egyetlen előfizetés megvásárlását teszi lehetővé, azonban különböző kurzusok egyszerre is megvásárolhatóak.

Ha nem egy időben vásároljua meg a különböző kurzusokat, azaz már rendelkezik felhasználói fiókkal, akkor először be kell jelentkezni a rendszerbe, és a szokásos módon folytathatja a kurzus kiválasztását, majd előfizetését. Ebben az esetben egyetlen felhasználói fiókhoz kerül hozzárendelésre több kurzus.

Ha a különböző kurzusokat nem ugyanaz a tanuló használja (például testvérek, akik más szintre készülnek fel), akkor érdemes külön előfizetői fiókot létrehozni, különböző e-mail címmel, így kettőjük bejelentkezése független marad, továbbá a tanulási napló és a statisztikai kimutatások is elkülönülnek.

Azonos kurzus többszöri megvásárlása

A kurzusok előfizetései egyetlen felhasználóra vonatkoznak, így ha több felhasználónak szeretné megvásárolni ugyanazt a kurzust, akkor az alábbiakat kell figyelembe venni:

  1. ha különböző felhasználóknak szeretné biztosítani a független bejelentkezést, akkor minden felhasználónak egyedi e-mail címet kell megadni, ÉS
  2. minden vásárlást úgy kell indítani, hogy ne legyen bejelentkezve az iMatek.hu weboldalra mint felhasználó (a jobb felső sarokban zöld nyíl mutat a négyzetbe).

A fenti módszerrel külön-külön felhasználói fiókok jönnek létre, így a tanulási napló, a feladatmegoldások statisztikai kimutatása is elkülönül.